2007-07-22

Upp Upp Dagen Randas!

Så är det dags att Aktivera sig! Upp hoppar Betty B.B. ur kökssoffan, virrar ett varv iköket, stirrar på disken, vänder sig bort.

Vad kan man göra en morgon kl sju när den Älskade ligger och drar sig och golvplankorna breder ut sig alldeles nakna och tomma över lägenheten? Dessa ljuva morgontimmar som Betty B.B. fått sig till skänks. Men vad gör man med sin pigghet, vad gör man med en lägenhet som svävar ovanför tegelpannetaken, kliniskt befriad från sådan ursprunglig sysselsättning som typ Kossor?

Alltså, den Älskade ligger och sover och efter en stund börjar morgonen breda ut sig som en olycksbådande räcka av minuter och sekunder.

Ja det är lika bra att dunsa tillbaka i kökssoffan, ändra taktik. Bli dåsig och släppa kontrollen. Här sitter jag och kontemplerar, tänker hon och nickar förnumstigt. Här har jag det sådär sommarlojt, låter morgonen gona sig. Tills all denna outnyttjade tid har förvandlats till en grå disighet i huvudet. Ja, denna disighet, som tar bort kanter och viljor, suddar ut möjligheter och alternativa vägar. Hur fångar man en fjäril i flykten, hur tar man tillvara på ljuva sommardagar, det undrar Betty B.B. allt.

Inga kommentarer: