2006-08-19

Vad Betty B.B. Lärt Sig Härförledens

Inte för att Betty B.B. vill vara en sån där "finn dig själv"-tönt i stora batikfärgade klänningar... Eller snarare, Betty B.B. skiter aktningsfullt i om hon är sådan, men hon är tillräckligt mycket ett barn av sin ironiska generation för att skämmas inför andra åt dylika tendenser. Om någon skulle komma på henne med djupa tankar om alltet, meningens existens och hur man bäst lever sitt liv här så att andra står ut med en, då kommer hon i förebyggande syfte snabbt flasha en "Odd at Large" eller "Vice Magazine" framför kroppen. Ha ha! Inget är på allvar! Allt är på skoj! Tjohoo! (Sedan kanske hon gör något sådär fashionarty-schaskigt, spiller ketchup på designertröjan och tar en bild i motljus bland betonghus, så alla FÖRSTÅR hur lagom djup hennes ytlighet ändå är.)

Nåväl, tillbaka till "finn dig själv". Vad Betty B.B. har lärt sig under sommarens vedermödor är:
1. Stå upp för det du vill, även om du inte vill vara en sådan som vill sådant som du vill.
2. Ta konflikten, även om konflikter i allmänhet ger dig en förlamande känsla av drunkning och den här konflikten i SYNNERHET får dig att vilja lägga dig ner på heltäckningsmattan och spela ett oskyldigt ludd utan talförmåga.
3. Livet är en cykel som går genom ljusa och mörka fält, bara en dåre tror att det är möjligt att springa i evigt solsken. Detta är en bra lärdom eftersom själva omöjligheten till evigt solsken ofta gör Betty B.B. dyster och ger henne en omotiverad och ganska löjlig känsla av personligt misslyckande. "Jag lovade ju mig själv att aldrig må dåligt igen, och se där, nu faller jag dit igen." Nåväl.

Ja, Betty B.B. har under den här sommaren lärt sig att man måste följa sin egen rytm, vilket gjort att hon just nu har svårt att stiga upp ur sängen. (Och detta är verkligen chockerande när det gäller Betty B.B. - den morgontidiga käckheten personifierad, vilket osökt leder oss in till de ballas förtryck av morgonpigga men det är en annan femma.)

Inga kommentarer: